2012. február 21., kedd

Hasznos tippek

3+1 tipp gombimádóknak:

1. Ma a gyerekruhák között selejteztem. Azokról a ruhákról amiket már kinőttek a gyerekek és olyan rongyosak, hogy másnak sem adnám oda szívesen, levágtam a gombokat. 
Ilyen szépségeket mentettem meg:


Tehát, mielőtt kidobásra szánsz egy ruhadarabot, nézd meg mit érdemes megmenteni róla (gomb, csipke, címke, stb). Azért az anyagot se dobd ki feltétlenül, lehet újra tudod még hasznosítani (szatyrot, szőnyeget készíthetsz belőle, esetleg jó lesz felmosórongynak:))

2. Nézz szét a turkálókban is, különleges gombokra lelhetsz. Mérlegeld, hogy megéri-e megvenni az adott ruhadarabot csak a gombok miatt.

3. A gombok tisztításáról se feledkezzünk meg.
A műanyag, fém, fa, stb gombokat szappanos vízzel mossuk át. Ha valamelyiken makacs szennyeződést látunk, próbálkozhatunk alkoholos fültisztítóval.
A textilgombokat pedig helyezzük egy kis pamut- vagy vászonzsákba és tegyük be a legközelebbi mosással együtt (40°C).

+1 Nézz szét a rokonaid, barátaid varrósdobozában, igazi kincsekre bukkanhatsz. Remélhetőleg Ők nem fognak hozzájuk ragaszkodni:)

2 megjegyzés:

  1. Nem egyszer jártam már úgy, hogy a turkálóban csak azért vettem meg valamit, mert tetszettek a gombjai. :D A maradékra rendszerint valami új, sablonos gombot varrok és elajándékozom, vagy hasonló. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, az is nagyon jó ötlet, h. a szebb gombokat lecseréljük egyszerűekre:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...